Not-Like

Not Like

Friss topikok

Linkblog

Like vs Not Like Gomb (Widget)

Hola Szia Hello!
 
Szóval röviden:
[Facebook Like Button]
Arra jó, hogy ha megnyomja valaki egy weboldaladon, akkor kiíródik a nyomkodó FB falára, hogy nálad járt és tetszett neki, az emberek elmennek hozzád, nő a forgalom és az oldaladon látható 'lájk'-ok száma.
 
[A Not-Like Gomb (Widget)]
Pontosan 2x annyi gomb az oldalon :-) [1 like és 1 not-like], 2x pontosabb mérés, azt is fogod tudni, ha valaki valamit nem szeret (ideális termékekhez, koncepciókhoz, ötletekhez, énblogokhoz)! A sima FLB-nal ellentétben az is kimegy a látogatók falára, ha nem tetszik valami, de ne feledd, a rossz reklám is reklám. Tovább növekszik a FB-ról érkező látogatók száma, mert az emberek tudni akarják mi nem tetszett az ismerőseiknek az oldaladon. És neked még pontosabb és még részletesebb információid lesznek arról, hogy mit csinálsz jól, vagy éppen rosszul az interneten.
 
[Képpel vagy kép nélkül]
A Not-Like Button-t választhatod képekkel vagy kép nélkül, sötétebb vagy világosabb kivitelben, ízlésednek és igényeidnek megfelelően, a beállítás egyszerű és kényelmes, csak a legszükségesebb információkat kell megadni és klikkelni. Nincs külön regisztráció(!), nincs e-mail(!), nincs egyéb terhelés(!).
 
A facebook oldalán egyszerűen generálható a kód, de a könnyebb beállítás érdekében most néhány mondatban be is mutatjuk mi mire szolgál:
 
<iframe scrolling=no width=350 height=160 allowtransparency="true" align=top frameborder=0 src="http://not-like.com/notlike/?color=light&pic=1&url=A_TE_OLDALAD
 
" frameborder="0"></iframe>

Ez egy "iframe" ami egy beépülő keret a weboldaladba, arra szolgál, hogy külső tartalmakat egyszerűen berakhass az oldaladba!
width=350 height=160
ez határozza meg a widget méretét! ha neked egyéni igényeid vannak, ezzekkel a számokkal játszva átálíthatod a dobozka méretét.
color=light
jelenleg 2 verziója van a gomboknak: 'light' és 'dark' - ha a color-t átírod a gombok színe fog változni. használd azt, amelyik jobban illik az oldaladhoz.
url=A_TE_OLDALAD
ez a rész a "lényeg", az A_TE_OLDALAD helyére kell beilleszteni azt az URL-t vagy Változót (ami dinamikusan határozza meg azt az URL-t), ami a te oldaladra irányul.
Például, ha mi a gombot a kedvenc blogunk fő oldalára akarjuk kitenni, akkor egy sima URL-t fogunk ide beírni, pl:
ha a gombot minden egyes cikk-be szeretnénk beletenni, akkor az oldal motorja által meghatározott változót kell használunk, ami ennél a blognál így néz majd ki:
url=<e:Entry.Url />

[Ismert változók, avagy mit szúrjak be, ha]
ha olyan oldalad/blogod van, ahol lehetőség van az oldalba ilyen gombokat/widget-eket elhelyezni, akkor nincs más dolgod, mint a szükséges változó felhasználásával legenerálni egy kódot a http://not-like.com
 
 oldalon, beilleszteni az oldaladba és már indulhat is a gombnyomogatás.
Egy kis segítség azoknak akik kép nélkül akarják használni (alap beállítás) a gombokat és
blog.hu-t használnak, azok az alábbi iframe-et szúrják be az oldalukba:
<iframe scrolling=no width=250 height=50 allowtransparency="true" align=top frameborder=0 src="http://not-like.com/notlike/?color=light&pic=0&url=
 
<blh:post_permalink />" frameborder="0"></iframe>
ha valaki a freeblog.hu-t használja, az az alábbi iframe-et építse be az oldalába:
<iframe scrolling=no width=250 height=50 allowtransparency="true" align=top frameborder=0 src="http://not-like.com/notlike/?color=light&pic=0&
 
url=<e:Entry.Url />" frameborder="0"></iframe>
ha más motort, szolgáltatót használsz, vagy csak szükséged van segítségre nincs más dolgod, mint írni egy e-mailt az
címre, és azonnal segítünk a beállításokban.
 
[A Feedback az jó]
Azt szeretnénk, hogy a lehető legjobb legyen a szolgáltatásunk. Ez egy ingyenes widget. Azért fejlesztjük, mert élvezzük amit csinálunk, és örömünket leljük az eredményben. Ahhoz viszont, hogy az eredmény még jobb legyen, szükségünk van a segítségedre! Használd és írd meg, hogy tetszik-e, használd, és írd meg, ha valami nem jó, használd és írd meg, ha szükséged van valamire. Neked csak egy e-mail, nekünk maga a mennyország: 

[Dankesőn]
Köszönjük, hogy elolvastad a levelet!
Köszönjük, ha felhasználod a gombot (widget-et)!
És igen, köszönünk minden választ, reakcíót feedback-et, requestet, szidást, kommentet, smiley-it, bármit... 

Üdv, A Not-Like Csapata (én pedig aki ezeket a sorokat írtam, Csaba vagyok - ez azért fontos, mert tudom jól, hogy nehéz úgy választ írni, hogy az ember fia/lánya nem tudja kinek címezni a levelet...)
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://not-like.blog.hu/api/trackback/id/tr92183716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2010.07.30. 20:31:38

betettem, de lefagyott tőle a blog.

Moldován Csaba · http://www.not-like.blog.hu 2010.07.30. 21:36:19

@gusvagyok: halihó!
Melyik Blogmotort használod?
hadd segítsek!